Cecilias Trädgård & design

 
 

Följ mig i trädgården

från vår till höst!


Nu finns en färsk rapport från min visningsträdgård i Tvååker med ljuvliga bilder av  Eva S Andersson och text av Caroline Swartling.  Länk till artikeln


Glöm inte blogg.ceciliasdesign.se som ni är välkomna att besöka. Där berättar jag löpande om vad som händer i min trädgård. Klicka på länken ovan.


Från vår till höst

Ta en paus i min trädgård. Njut av blommor och blader och fågelbestyr. Ta med fikakorg. Eller låt mig fixa det: Ekologiskt, hembakat och läckert...

I trädgården hittar ni många kulturarvsväxter - sorter som räddats från gamla torp och gårdar. Pingstliljan och den blå höstfloxen kommer från Fotskäl, höstanemonen och den ståtliga brunlila irisen härrör från ett torp i Dalbacka, och den ovanliga Boursaultrosen från Gräfsnäs slott har anor från 1850. 

I sommar kan du provsmaka bärsorter från 1900-talets början. Och köpa ekologisk sylt och marmelad från parkens färska skörd...


Blommande kulturarv

I maj månad blommar bl.a. dagliljor, iris och julrosor, gamla pingstliljor och läckra tulpaner. Från mitten av maj till slutet av juni blommar mina hundratals luktpioner, och de gammaldags rosorna fortsätter sedan till långt in på hösten.

I tidningen Trädgården från 1913 finns en artikel om Tyresös pioner. Klicka på: Trädgården om Tyresö.pdf

 

Copyright ©Cecilia Sundholm 2017 All Rights Reserved

Kom ihåg2017 från den 1 april till den  1 oktober håller trädgården söndagsöppet mellan 12 och 15.


Övriga dagar och tider är ni välkomna att boka in guidade rundturer, klassisk afternoon tea eller brunschbuffé. Allt ekologiskt och hemlagat förstås.

I min gammaldags plantskola finns både buskar, perenner, ovanliga grönsaksplantor och sommarblommor till salu. Förra årets favorit bland besökarna blev, inte oväntat, mina väldoftande spindelliljor och självsådda buskpioner.

Välkomna


0736-643230

Cecilia SundholmPassion för trädgård blev ett yrke

Anläggning och formgivning av trädgårdar har jag sysslat med sedan år 2000 då jag startade eget i Kungsbacka. 2009 byggde jag upp min ekologiska park och paviljong på gammal arrendemark invid den halländska 1800-talsgården Munka Gård i Tvååker. Här finns gammaldags växter bl.a. pioner och rosor samt exempel på olika sätt att kombinera växter med sten och vatten. Här kan du strosa runt på egen hand, lyssna på föredrag om design och växtskötsel eller delta i kurser och evenemang.


Välkommen att utforska parken på egen hand eller med mig som guide.