Cecilias Trädgård & design

 
 

Följ mig i trädgården

från vår till höst!


Välkommen till en annorlunda visningsträdgård! Gammaldags plantskola med unika växter, gott om plats för fikastunder, och lätt att få råd om både växtval och trädgårdsdesign. Nu kan du läsa om min pionsamling i tidskriften: Lantlif trädgård mars 2018!

blogg.ceciliasdesign.se hittar du ständigt aktuella bilder och vad som är till salu under säsongen.


Från vår till höst

Ta en paus i min trädgård. Njut av blommor och blader och fågelbestyr. Ta med fikakorg. Eller låt mig fixa det: Ekologiskt, hembakat och läckert...

I trädgården hittar ni många kulturarvsväxter - sorter som räddats från gamla torp och gårdar. Pingstliljan och den blå höstfloxen kommer från Fotskäl, höstanemonen och den ståtliga brunlila irisen härrör från ett torp i Dalbacka, och den ovanliga Boursaultrosen från Gräfsnäs slott har anor från 1850. 

I sommar kan du provsmaka bärsorter från 1900-talets början. Och köpa ekologisk sylt och marmelad från parkens färska skörd...


Blommande kulturarv

I maj månad blommar bl.a. dagliljor, iris och julrosor, gamla pingstliljor och läckra tulpaner. Från mitten av maj till slutet av juni blommar mina hundratals luktpioner, och de gammaldags rosorna fortsätter sedan till långt in på hösten.

I tidningen Trädgården från 1913 finns en artikel om Tyresös pioner. Klicka på: Trädgården om Tyresö.pdf

 

Copyright ©Cecilia Sundholm 2022 All Rights Reserved

Kom ihåg2021: 4 april till den 26 september håller trädgården söndagsöppet mellan 12 och 15.


Övriga dagar och tider är ni välkomna att boka in guidade rundturer, klassisk afternoon tea eller brunschbuffé. Allt ekologiskt och hemlagat förstås.

I min gammaldags plantskola finns både buskar, perenner, ovanliga grönsaksplantor och sommarblommor till salu.

Välkomna


0736-643230

Cecilia Sundholm


e-post:

cecilia@ceciliasdesign.sePassion för trädgård blev ett yrke

Anläggning och formgivning av trädgårdar har jag sysslat med sedan år 2000 då jag startade eget i Kungsbacka. 2009 byggde jag upp min ekologiska park och paviljong på gammal arrendemark invid den halländska 1800-talsgården Munka Gård i Tvååker. Här finns gammaldags växter bl.a. pioner och rosor samt exempel på olika sätt att kombinera växter med sten och vatten. Här kan du strosa runt på egen hand, lyssna på föredrag om design och växtskötsel eller delta i kurser och evenemang.


Välkommen att utforska parken på egen hand eller med mig som guide.